Těstovinový salát s pestem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 100 g Rajčata
  • 100 g Sýr Niva (Rokfór)
  • 300 g Těstoviny konzumní
  • 20 g Kopr čerstvý
  • 10 g Bazalka
  • 250 g Hříbky čerstvé
  • 50 g Oříšky piniové
  • 70 g Mozzarella
  • 3 ml Citronová šťáva
  • 70 ml Olej dýňový
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 3 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 811 kcal
  • Sacharidy 65 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 486 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 36.8 mg
  • Draslík 570.6 mg
  • Vláknina 3565.8 mg
  • Vitamín A 3565.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těstoviny vsypeme do vroucí vody, uvaříme je do poloměkka podle návodu na sáčku. Scedíme, propláchneme studenou tekoucí vodou a necháme okapat.

  • 2

    Očištěné hříbky opláchneme studenou vodou, nakrájíme na plátky. Osmahneme je v pánvi na rozpáleném másle. Přidáme oloupanou, na kostičky nakrájenou cibuli, kterou osmahneme dozlatova. Stáhneme ze sporáku a necháme vychladnout.

  • 3

    Rajčata spaříme horkou vodou, potom přelijeme studenou vodou, sloupneme, zbavíme semen, nakrájíme na malé kousky.

  • 4

    Ve velké misce hmoždířem roztlučeme piniová semena, přidáme bazalku, drobně nasekaný česnek. Vložíme rozdrolený parmazán, za stálého míchání postupně přiléváme olej. Nakonec přilijeme citrónovou šťávu, dobře vše promícháme.

  • 5

    Připravené pesto dáme do misky se zeleninou a hříbky. Všechno dohromady ještě jednou promícháme.

  • 6

    Hotový salát podle porci rozdělíme na jednotlivé talíře. Na povrch každé porce dáme na malé kostky nakrájenou Nivu, kterou pokapeme olivovým olejem a posypeme nasekaným koprem.

Komentáře k receptu