Pilaf z marény
Suroviny
- 200 g Rýže loupaná
- 10 g Petržel - nať
- 100 g Sýr Čedar
- 20 g Olej rostlinný
- 1000 g Síh
- 100 g Máslo čerstvé
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Pepř černý celý
- 2 ks Cibule
- 0.75 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 698 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 39 g
- Sodík 393 mg
- Bílkoviny 47 g
- Uhlovodany 38 g
- Cholesterol 165 mg
- Draslík 783.6 mg
- Vláknina 4753.6 mg
- Vitamín A 4753.6 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.2 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 24.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z marény (síh maréna) stáhneme kůži, rybu vykostíme, omyjeme, čisté maso osušíme a nakrájíme na kousky. Hlavu, páteř i ploutve dáme do hrnce spolu se snítkou petrželové natě, několika zrnky pepře a jednou rozkrájenou cibulí, zalijeme přibližně 75 ml studené vody, osolíme, půl hodiny vaříme.
-
2
Do kastrolu dáme na máslo zpěnit nadrobno pokrájenou druhou cibuli, zasypeme paprikou, přidáme přebranou propláchnutou rýži, zalijeme 4 dl vývaru z hlavy a kostí, přisolíme, povaříme, přiklopíme pokličkou a dáme na 20 minut dusit do trouby, předehřáté na 165°C.
-
3
Kostky rybího masa osolíme a opepříme, poprášíme hladkou moukou, zprudka osmažíme na pánvi v rozpáleném oleji.
-
4
Hotovou dušenou rýži načechráme vidličkou a opatrně do ní vmícháme opečené kousky marény.
-
5
Podáváme posypané strouhaným sýrem.