Hlávkový salát s mangoldem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 70 g Salát kadeřavý
  • 70 g Salát Polníček
  • 70 g Mangold
  • 70 g Salát ledový
  • 20 g Kopr čerstvý
  • 10 g Petržel - nať
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Okurka salátová
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.5 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 45 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 150 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 407.3 mg
  • Vláknina 3144.8 mg
  • Vitamín A 3144.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.8 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Salátové kadeřavé listy, rukotu, mangold a polníček opláchneme pod tekoucí studenou vodou, Osušíme, natrháme na velikost sousta a dáme do jedné misky.

  • 2

    Přidáme na tenké plátky nakrájenou salátovou okurku, nasekaný kopr, petrželovou nať. Vše dohromady důkladně promícháme. Podle chuti osolíme, opepříme, vložíme drobně nasekaný česnek. Přelijeme jogurtem, ochutnáme, případně přisypeme cukr a ještě jednou důkladně promícháme.

  • 3

    Hotový salát rozdělíme podle porcí na jednotlivé talíře a podáváme.

Komentáře k receptu