Suflé z ementálu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1182 kcal
- Sacharidy 55 g
- Tuky 82 g
- Sodík 1069 mg
- Bílkoviny 56 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 464 mg
- Draslík 200 mg
- Vláknina 2494.5 mg
- Vitamín A 2494.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.6 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 41.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V kastrůlku rozpustíme máslo, přisypeme mouku, zalijeme mlékem. Metlou důkladně rozkvedláme, aby nezůstaly hrudky, a za stálého míchání přivedeme k varu.
-
2
Stáhneme ze sporáku, necháme mírně vychladnout, dochutíme solí, pepřem. Přimícháme žloutky, jemně nastrouhaný sýr, nasekanou petrželovou nať, z bílků ušlehaný tuhý sníh a zlehka promícháme. Formu na suflé vymažeme máslem, naplníme připravenou směsí.
-
3
V předehřáté troubě, při 180 stupňové teplotě pečeme 20-25 minut.