Bezlepkový chleba s podmáslím, tvarohem a sezamem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Droždí
  • 250 g Mouka bezlepková Jizerka
  • 100 g Tvaroh jemný
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 250 g Mouka bezlepková
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Chlebové koření hrubě mleté bio
  • 1 dl Voda pitná
  • 2.3 dl Mléko - podmáslí
  • 1 dl Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 2 polévková lžíce Sezam - semena
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 667 kcal
  • Sacharidy 113 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 469 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 109 g
  • Cholesterol 12 mg
  • Draslík 252.1 mg
  • Vláknina 2115.5 mg
  • Vitamín A 2115.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme si kvásek: do misky dáme 30 g čerstvých kvasnic, přilijeme 1 dl vlažné vody, přimícháme 1 lžičku cukru a necháme kvásek vzejít.

  • 2

    Do mísy si nasypeme 250 g bezlepkové směsi Schär Mix B, 250 g bezlepkové mouky Jizerka, 1 lžičku kmínu, 1 lžičku chlebového koření a 1 lžičku soli. Přilijeme kvásek, 2.3 dl podmáslí, 100 g tvarohu, 40 g vlahého másla a vše promícháme. Těsto důkladně uhněteme a vložíme do olejem vymazané formy. Chléb necháme kynout asi 40 minut. Potřeme ho vodou a posypeme sezamem. Poté ho dáme do předehřáté trouby na 220°C a pečeme ho dozlatova přibližně 40 minut. Během pečení chleba 2 x 3 potřeme vodou.

  • 3

    Upečený chléb vyjmeme z formy, zabalíme ho do čisté utěrky a necháme vychladnout. Až poté ho nakrájíme a podáváme.

Komentáře k receptu