Maréna Crécy

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Mrkev kořen
  • 160 g Máslo čerstvé
  • 600 g Síh
  • 20 g Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový květ
  • 0.5 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • 2 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 597 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 334 g
  • Sodík 469 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 138 mg
  • Draslík 495.3 mg
  • Vláknina 7921.6 mg
  • Vitamín A 7921.6 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.5 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 46.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mrkev oloupeme, nakrájíme na kousky a uvaříme ve slané vodě.

  • 2

    Z mouky a poloviny másla si připravíme moučné máslo, kterým mrkev zahustíme, přidáme cukr a květ a krátce povaříme. Necháme trochu vychladnout, potom rozmixujeme ručním šlehačem.

  • 3

    Marénu (síh maréna) oškrábeme, vykostíme, omyjeme a nakrájíme na porce. Jednotlivé porce osušíme, osolíme, opepříme a po obou stranách prudce opečeme na oleji.

  • 4

    Do středů talířů navrstvíme mrkvové pyré a na ně dáme hotové porce marény. Přelijeme horkým máslem a posypeme sekanou pažitkou.

Komentáře k receptu