Hřebenatky v pivu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Hřebenatka
  • 250 g Chřest zelený
  • 15 g Zázvor celý
  • 8 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 5 g Cukr krupice
  • 10 g Olej sezamový
  • 20 ml Omáčka sójová
  • 250 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 3 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 181 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 978 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 41.3 mg
  • Draslík 436.4 mg
  • Vláknina 440 mg
  • Vitamín A 440 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zázvor očistíme, nastrouháme najemno, česnek prolisujeme, zelený chřest nakrájíme šikmo na plátky.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme olej, přiložíme maso z hřebenatek, česnek, zázvor, orestujeme a hřebenatky vyjmeme. Do výpeku vsypeme chřest, který osmahneme, zalijeme sojovou omáčkou, podle chuti osolíme, opepříme, osladíme, vrátíme zpět hřebenatky, podlijeme pivem a dusíme doměkka. Tekutinu necháme odpařit, až zbude jen hustší omáčka.

Komentáře k receptu