Hřebenatky v pivu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 181 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 3 g
- Sodík 978 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 41.3 mg
- Draslík 436.4 mg
- Vláknina 440 mg
- Vitamín A 440 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.1 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zázvor očistíme, nastrouháme najemno, česnek prolisujeme, zelený chřest nakrájíme šikmo na plátky.
-
2
V pánvi rozehřejeme olej, přiložíme maso z hřebenatek, česnek, zázvor, orestujeme a hřebenatky vyjmeme. Do výpeku vsypeme chřest, který osmahneme, zalijeme sojovou omáčkou, podle chuti osolíme, opepříme, osladíme, vrátíme zpět hřebenatky, podlijeme pivem a dusíme doměkka. Tekutinu necháme odpařit, až zbude jen hustší omáčka.