Bezlepkové minibagetky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 364 kcal
- Sacharidy 54 g
- Tuky 15 g
- Sodík 398 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 52 g
- Cholesterol 12 mg
- Draslík 55.5 mg
- Vláknina 146.7 mg
- Vitamín A 146.7 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 2.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mísy nasypeme bezlepkovou mouku Jizerka, pohankovou mouku a spolu je promícháme.
-
2
Do mouky uděláme důlek, do něj rozdrobíme 12 g kvasnic, přidáme špetku cukru a přilijeme 1 dl vlahé vody. Necháme kvásek vykynout (15-20 minut), poté přidáme k mouce 2.3 dl vlažné vody, 5 g soli, 3 lžíce vlahého rozpuštěného másla, 40 g oleje, 40 g tekutého medu, těsto promícháme a poté důkladně uhněteme. Těsto musí být vláčné a hladké. Dáme ho na vál a vytvarujeme malé bochánky, které vložíme do forem na muffiny. Zakryjeme je čistou utěrkou a necháme přibližně 1 hodinu v teple vykynout.
-
3
Vykynuté bagetky pečeme v předehřáté troubě na 200°C přibližně 15-20 minut dozlatova. Podáváme je vychlazené.