Kapr po szegedínsku
Suroviny
- 10 g Máslo čerstvé
- 400 g Zelí kysané
- 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká
- 2 kávová lžička Sůl
- 2 ks Cibule
- 1 ks Feferony
- 0.5 l Voda pitná
- 2 dl Smetana 33% (šlehačka)
- 1 kg Kapr obecný
- 0.5 polévková lžíce Paprika mletá sladká
- 2 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
- 1 polévková lžíce Cukr krupice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 373 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 22 g
- Sodík 350 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 148.7 mg
- Draslík 745.9 mg
- Vláknina 3861.3 mg
- Vitamín A 3861.3 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 33.6 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kysané zelí uvaříme ve slané vodě, scedíme a necháme na sítu okapat.
-
2
Z kapra vyřízneme páteř, ploutve a silné kosti. Nakrájíme jej na 12 kousků a osolíme.
-
3
Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme kapří maso, papriku, cukr, ocet, nakrájenou feferonku a zalijeme asi 2 dl vody.
-
4
Přiklopíme pokličkou a 6—8 minut dusíme.
-
5
Porce kapra opatrně vyjmeme a uchováme v teple.
-
6
Do kastrolu přidáme uvařené kyselé zelí, povaříme, přimícháme smetanu rozšlehanou s moukou, znovu povaříme a případně přisolíme.
-
7
Porce kapra podáváme přelité omáčkou.