Chutné nudle z pekáče

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Nudle vaječné
  • 70 g Pórek
  • 250 g Rajčata
  • 20 g Petržel - nať
  • 10 g Celer - nať
  • 250 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 70 g Máslo čerstvé
  • 250 g Sýr Parmezán
  • 2 ks Paprika zelená
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 795 kcal
  • Sacharidy 67 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 856 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 66 g
  • Cholesterol 362.6 mg
  • Draslík 494.8 mg
  • Vláknina 8022.8 mg
  • Vitamín A 8022.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.6 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čerstvé vaječné nudle uvaříme v hrnci s osolenou vodou 10 minut. Těsně před dokončením vaření vložíme na kolečka nakrájený pórek. Potom nudle a pórek scedíme a necháme okapat.

  • 2

    Omytá cherry rajčata a zelenou papriku zbavíme jadřinců. Rajčata rozřízneme na půlky, paprika nakrájíme na tenké plátky. Petrželovou a celerovou nať nasekáme.

  • 3

    Do velké misky rozklepneme vejce, přilijeme smetanu, osolíme, opepříme. Vše dobře metlou rozšleháme, vložíme okapané těstoviny s pórkem, nakrájená rajčata a papriky. Všechny suroviny dohromady smícháme.

  • 4

    Pekáč vymažeme máslem, rozložíme do něho připravenou nudlovou směs. Povrch posypeme jemně nastrouhaným sýrem a vložíme do nahřáté trouby. Pečeme při 200stupňové teplotě 30 minut.

  • 5

    Potom dělíme na porce, které pokládáme na jednotlivé teplé talíře.

Komentáře k receptu