Okouník s hořčicí a koprem
Suroviny
- 400 g Okouník mořský
- 250 g Mrkev kořen
- 300 g Brambory
- 150 g Hrášek
- 40 ml Olej slunečnicový
- 100 ml Víno bílé
- 125 ml Smetana 12% (konzumní)
- 400 ml Voda pitná
- 1 ks Cibule
- 1 ks Limetka
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Hořčice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 370 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 160 g
- Sodík 149 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 54.5 mg
- Draslík 753.6 mg
- Vláknina 13499.8 mg
- Vitamín A 13499.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32 mg
- Vitamín E 5.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 36.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme si všechny suroviny. Mrkev očistíme a pokrájíme na kolečka. Brambory oloupeme a pokrájíme. Mrkev s bramborami smícháme a dáme na 10 minut vařit ve vodě, dokud nám zelenina nezměkne.
-
2
Mezitím si pokrájíme cibuli nadrobno. Ryby poláchneme a pokrájíme na kostičky. Wok pánev rozpálíme a nalijeme do pánve olej. Prolisujeme do woku česnek, přidáme cibuli a dvě minuty opékáme. Přidáme pokrájenou rybu a opékáme za stálého míchání dalších pět minut. Poté přidáme brambory s mrkví, hrášek a vše opékáme další tři minuty. Následně vše zalijeme vínem, přidáme hořčici a pokračujeme v opékání další tři minuty.
-
3
Do pánve vymačkáme limetku a dochutíme ji dle vlastní chuti solí a pepřem. Po minutě do pánve nalejem smetanu a vše vaříme další dvě minuty. Ihned poté jídlo rozdělíme do misek a podáváme.