Sezamové karbanátky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Sezam - semena
  • 50 g Mouka pšeničná hrubá
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Cibule
  • 1 hrst Petržel kudrnka
  • 1 hrst Bazalka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 dl Omáčka sójová
  • 0.08 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 230 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 99 g
  • Sodík 63 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 170.1 mg
  • Vláknina 9826.8 mg
  • Vitamín A 9826.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mrkev oškrábeme, omyjeme studenou vodou a najemno nastrouháme. Cibuli oloupeme a nakrájíme ji nadrobno. Petržel a bazalku opláchneme studenou vodou a okapané je najemno nasekáme.

  • 2

    V míse smícháme sezamová semínka, mouku, nastrouhanou mrkev, nakrájenou cibuli, bylinky a sójovou omáčku, směs podle chuti opepříme a osolíme.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme olej a lžící do nej vkládáme postupně části připravené směsi. V pánvi je zploštíme a osmažíme z obou stran do zlatova.

  • 4

    Kabrabátky podáváme teplé.

Komentáře k receptu