Okra zapečená s paprikami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 32 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Okra - Ibišek jedlý
  • 300 g Paprika červená
  • 200 g Passata (drcená rajčata)
  • 30 g Bazalka
  • 6 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 50 g Strouhanka
  • 35 g Olej olivový extra panenský
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 161 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 676 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 433.5 mg
  • Vláknina 10527.5 mg
  • Vitamín A 10527.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 113.7 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Okru a papriky omyjeme, okru ponecháme vcelku, pouze odřízneme konce, papriky zbavíme jádřinců a nakrájíme na větší proužky. Česnek prolisujeme, bazalku posekáme na jemno.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme okru, papriky a krátce orestujeme. Přendáme i s olejem do pekáčku, passatu smícháme s česnekem, bazalkou, solí, pepřem a naneseme na zeleninu v pekáčku. Posypeme strouhankou, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba 20 minut.

Komentáře k receptu