Crostini s rajčaty a sladkou bazalkou pro alergiky na laktózu, vejce, lepek a ořechy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 69 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 5 g
- Sodík 131 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 238.4 mg
- Vláknina 2504.5 mg
- Vitamín A 2504.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.2 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci si uvaříme vodu a ve vroucí vodě spaříme rajčata. Oloupeme z nich slupku, rozkrojíme na poloviny, odstraníme semínka a pokrájíme na kostičky. Pokapeme lžící olivového oleje, zasypeme nadrobno nasekanou bazalkou a opepříme.
-
2
Oloupeme česnek. Krajíce chleba potřeme česnekem, pomažeme olivovým olejem a opražíme.
-
3
Na toasty naneseme směs rajčat s bazalkou a podáváme.