Zeleninový nákyp s brambory a sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 600 g Brambory
  • 200 g Rajčata
  • 200 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
  • 250 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 200 g Sýr Niva (Rokfór)
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 0.5 kávová lžička Bazalka
  • 0.5 kávová lžička Tymián čerstvý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Cuketa
  • 1 ks Lilek
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 451 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 626 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 82.8 mg
  • Draslík 718.2 mg
  • Vláknina 15499.2 mg
  • Vitamín A 15499.2 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.8 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oloupeme, nakrájíme na stejně tenké plátky, naskládáme na dno máslem vymazané zapékací formy.

  • 2

    Omytou a oloupanou mrkev, cuketu, lilek a rajčata pokrájíme na tenké plátky. Do pánve s rozpáleným máslem vložíme nejdříve mrkev, potom celer, kedlubnu a nakonec cuketu. Osmahneme do poloměkka, přidáme scezený hrášek, nakonec na tenké plátky rozkrájená rajčata. Připravenou zeleninu dáme do formy na povrch brambor.

  • 3

    Smetanu smícháme s bazalkou, tymiánem, solí, pepřem, drobně nasekanou petrželovou natí a přelijeme povrch nákypu. Nakonec hustě posypeme nastrouhaným sýrem Niva.

  • 4

    Vložíme do předehřáté trouby a při 200 stupňové teplotě pečeme 40 - 45 minut.

  • 5

    Po vytažení z trouby, necháme 5 minut odpočinou. Krájíme na úhledné porce, které pokládáme na jednotlivé teplé talíře.

Komentáře k receptu