Tortellini s rajčatovým pestem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 10 g Sůl
  • 125 g Těstoviny konzumní
  • 350 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 100 g Cibule
  • 25 g Chilli paprička
  • 10 g Tymián čerstvý
  • 20 g Bazalka
  • 60 g Sýr Parmezán
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 1.2 g Olej slunečnicový
  • 500 ml Voda pitná
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 420 kcal
  • Sacharidy 63 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 2684 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 20.4 mg
  • Draslík 556.5 mg
  • Vláknina 7770 mg
  • Vitamín A 7770 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 49.3 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

  • 2

    Cibuli nakrájíme nadrobno, rajčata scedíme, česnek prolisujeme, chilli paričku posekáme, bazalku a tymián také posekáme. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli s chilli papričkou a osmahneme. Přidáme rajčata, česnek, tymián, sůl, pepř, zakryjeme pokličkou a zvolna dusíme zhruba 10 minut.

  • 3

    Tortellini upravíme na talíře, přelijeme rajčatovým pestem, posypeme bazalkou a strouhaným Parmezánem.

Komentáře k receptu