Gnocchi se špenátem a ricottou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Špenát listový mražený
  • 100 g Sýr Parmezán
  • 250 g Ricotta
  • 10 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 120 ml Mléko polotučné
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 4 plátek Chléb toastový
  • 4 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 466 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 1695 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 154.7 mg
  • Draslík 167 mg
  • Vláknina 4422.5 mg
  • Vitamín A 4422.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vymačkáme vodu z rozmraženého listového špenátu. Nastrouháme polovinu Parmezánu. Odkrojíme kůrky z chleba, který poté namočíme do mléka na 10 minut.

  • 2

    Do mísy dáme chléb, ricottu, vejce a nastrouhaný Parmezán, dle chuti osolíme, opepříme, důkladně promícháme. Vzniklé těsto překryjeme utěrkou a necháme odležet asi hodinu v chladničce.

  • 3

    Těsto vyndáme z chladničky, lžičkou ukrajujeme malé kousky a ručně tvarujeme malé knedlíčky (gnocchi), které vhodíme do vroucí osolené vody, kde by se měly vařit, dokud nevyplavou (zhruba 2 minuty).

  • 4

    Nastrouháme zbylý Parmezán a rozpustíme v hrnečku máslo. Vyjmeme gnocchi z vody, necháme krátce okapat a rozdělíme na nahřáté talíře. Pokapeme gnocchi máslem a posypeme parmezánem.

Komentáře k receptu