Bramborový nákyp s jablky a šunkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 200 g Jablka
  • 300 g Šunka uzená
  • 150 g Sýr Parmezán
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 5 dl Mléko plnotučné
  • 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 423 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 538 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 37.3 mg
  • Draslík 404.1 mg
  • Vláknina 5570.3 mg
  • Vitamín A 5570.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 532 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců, pokrájíme na plátky, šunku na malé kostičky.

  • 2

    Na dno máslem vymazané dortové formy naskládáme rozkrájené brambory, osolíme, opepříme. Potom navrstvíme krájená jablka a šunku.

  • 3

    Do studeného mléka v kastrůlku dáme mouku, sůl, pepř a za stálého míchání uvaříme hustou omáčku. Vmícháme jemně nastrouhaný sýr, opět stálým mícháním ho v mléce rozpustíme. Teplou omáčkou přelijeme suroviny ve formě.

  • 4

    Vložíme do předehřáté trouby a při 200 stupňové teplotě pečeme 35 - 40 minut.

  • 5

    Podáváme na jednotlivých talířích.

Komentáře k receptu