Penne s vlašskými ořechy
Suroviny
- 50 g Ořechy vlašské
- 10 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 50 g Brusinky sušené
- 500 g Těstoviny Penne
- 1 ks Cibule
- 1 ks Mrkev kořen
- 2 ks Celer řapíkatý
- 1 ks Paprika zelená
- 1 ks Paprika žlutá
- 1 ks Paprika červená
- 2 stroužek Česnek
- 4 l Voda pitná
- 1.17 polévková lžíce Olej olivový
- 0.5 polévková lžíce Citronová šťáva
- 0.5 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 640 kcal
- Sacharidy 112 g
- Tuky 99 g
- Sodík 1025 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 109 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 270.6 mg
- Vláknina 9247.5 mg
- Vitamín A 9247.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 72.3 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očistíme celer, opláchneme a nakrájíme na šikmé plátky. Oloupeme mrkev a uděláme z ní špalíky. Opláchneme paprikové lusky, podélně rozkrojíme, zbavíme semínek a bílé dužiny, znova opláchneme, osušíme, krájíme na plátky. Po oloupání česnek pokrájíme na plátky a cibuli na kostičky.
-
2
Přivedeme k varu osolenou vodu, vhodíme Penne a vaříme "na skus" dle návodu na obalu. Slijeme přes síto a necháme okapat.
-
3
Rozpálíme na pánvi olivový olej, vložíme nejprve česnek s cibulí, poté zbytek zeleniny. Opékáme za občasného míchání zhruba 10 minut.
-
4
Opláchneme a osušíme rozmarýn, jehličky odtrháme od stonku. Rozlámeme vlašské ořechy a spolu s brusinkami i rozmarýnem je smícháme se zeleninou, opékáme dalších 5 minut. Na závěr osolíme, opepříme a přidáme citrónovou šťávu.
-
5
Penne promícháme se směsí a podáváme na přehřátých talířích.