Golubce s masem

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 300 g Zakysaná smetana
  • 300 g Hovězí maso přední
  • 300 g Vepřová plec
  • 30 g Sůl
  • 300 g Rýže loupaná
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 200 g Tuk
  • 30 g Kopr sterilovaný
  • 700 g Zelí hlávkové bílé
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 g Protlak rajčatový
  • 200 ml Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 607 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 1417 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 86.3 mg
  • Draslík 399.2 mg
  • Vláknina 6068 mg
  • Vitamín A 6068 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.9 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí a vepřové maso opláchneme, jemně semeleme a osolíme. Přidáme dušenou prochladlou rýži, pepř, drobně nakrájenou cibuli zpěněnou na másle a vše dobře promícháme.

  • 2

    Listy hlávkového zelí omyjeme a spaříme v mírně osolené vodě.

  • 3

    Zelné listy naplníme masovou směsí a zabalíme závitky. Narovnáme je do pekáče vymazaného tukem a zapečeme v troubě.

  • 4

    Připravíme světlou zásmažku z druhé části tuku a z prosáté mouky, přidáme rajčatový protlak, zalijeme vývarem, rozšleháme, vlijeme smetanu a krátce povaříme. Potom přidáme jemně nakrájený sterilovaný kopr a omáčku vlijeme na zapečené závitky.

  • 5

    Nakonec omáčku přisolíme a vše ještě krátce podusíme.

Komentáře k receptu