Luštěninový salát s kysaným zelím a cibulí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 10 g Cibule
  • 30 g Čočka jedlá
  • 50 g Zelí kysané
  • 20 g Fazole červené
  • 1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 3 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 310 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 448 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 42 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 682.5 mg
  • Vláknina 27119 mg
  • Vitamín A 27119 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.7 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Červenou fazoli a přebranou čočku den předem namočíme do studené vody (1/2 l) každé zvlášť. Druhý den si fazoli dáme do jednoho rendlíku, čočku do druhého rendlíku, poté luštěniny zalijeme vodou (1/2 l) a uvaříme je doměkka. Fazoli vaříme přibližně 1.5 hodiny, čočku 1 hodinu. Luštěniny scedíme z přebytečné tekutiny a necháme je v míse vychladnout. Kysané zelí pokrájíme na menší kousky. Očištěnou cibuli přepůlíme a pokrájíme na tenké proužky. Zelí, cibuli, olej, ocet, pepř, sůl a cukr přidáme do mísy k luštěninám, důkladně vše promícháme a podáváme.

Komentáře k receptu