Sladkokyselý mořský okoun

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 500 g Okoun mořský
  • 5.5 ml Olej rostlinný
  • 50 ml Omáčka rybí
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Zázvor celý
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 ks Limetka
  • 2 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 236 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 1053 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 51.3 mg
  • Draslík 471.9 mg
  • Vláknina 3762.5 mg
  • Vitamín A 3762.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rybu rozkrajíme na kostičky, dáme do mísy a vymačkáme k ní limetku. Necháme v ledničce, mezitím pokrájíme cibuli na drobno. Chilli nakrájíme na drobno, zázvor nastrouháme. Maso vyndáme z limetkového nálevu a obalíme v mouce.

  • 2

    Wok pánev rozpálíme na prudkém ohni, šalotku, zázvor, chilli i prolisovaný česnek dvě minuty za stálého míchání opékáme. Následně přidáme rybu a pokračujeme v opékání i míchání další čtyři minuty. Nakonec vše zalijeme rybí omáčkou, přidáme cukr, povaříme ještě tři minuty a podáváme.

Komentáře k receptu