Vepřové plátky na zelenině s houbami
Suroviny
- 150 g Žampiony čerstvé
- 300 g Vepřové maso mleté
- 200 ml Smetana 12% (konzumní)
- 40 ml Olej rostlinný
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Cibule
- 2 ks Mrkev kořen
- 1 ks Pórek
- 1 ks Chilli paprička
- 1 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 485 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 33 g
- Sodík 257 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 74 mg
- Draslík 544.8 mg
- Vláknina 9525 mg
- Vitamín A 9525 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.6 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 53.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme všechny suroviny. Cibuli nakrájíme na drobno, chilli papričky zbavíme semínek a pokrájíme na malá kolečka. Pórek důkladně opláchneme od nečistot a rozkrájíme na kolečka. Houby očistíme, krájíme na plátky, mrkev na kolečka.
-
2
Do misky nasypeme škrob, přidáme sůl a pepř. Na velmi tenké plátky pokrájené maso v misce obalíme a dáme stranou.
-
3
Wok pánev rozpálíme na prudkém ohni, vlijeme do ní olej. Za stálého míchání přidáme plátky masa a cca dvě minuty opékáme. Poté maso vyndáme, dáme stranou. Do pánve prolisujeme česnek, přidáme mrkev, cibuli a chilli. Opékáme cca dvě minuty za stálého míchání. Nyní přidáme všechny zbylé suroviny kromě masa a za stálého míchání vaříme cca tři minuty. Přidáme maso, vše prohřejeme a ihned podáváme.