Vepřové plátky na zelenině s houbami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Žampiony čerstvé
  • 300 g Vepřové maso mleté
  • 200 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 40 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Pórek
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 485 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 257 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 74 mg
  • Draslík 544.8 mg
  • Vláknina 9525 mg
  • Vitamín A 9525 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.6 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 53.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme všechny suroviny. Cibuli nakrájíme na drobno, chilli papričky zbavíme semínek a pokrájíme na malá kolečka. Pórek důkladně opláchneme od nečistot a rozkrájíme na kolečka. Houby očistíme, krájíme na plátky, mrkev na kolečka.

  • 2

    Do misky nasypeme škrob, přidáme sůl a pepř. Na velmi tenké plátky pokrájené maso v misce obalíme a dáme stranou.

  • 3

    Wok pánev rozpálíme na prudkém ohni, vlijeme do ní olej. Za stálého míchání přidáme plátky masa a cca dvě minuty opékáme. Poté maso vyndáme, dáme stranou. Do pánve prolisujeme česnek, přidáme mrkev, cibuli a chilli. Opékáme cca dvě minuty za stálého míchání. Nyní přidáme všechny zbylé suroviny kromě masa a za stálého míchání vaříme cca tři minuty. Přidáme maso, vše prohřejeme a ihned podáváme.

Komentáře k receptu