Anýzové nazuky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 105 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 2 g
- Sodík 99 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 35.6 mg
- Draslík 113.3 mg
- Vláknina 1178.4 mg
- Vitamín A 1178.4 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 166.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do 1,5 dl vlažného mléka rozdrobíme droždí, posypeme kypřícím práškem a v teple necháme vzejít kvásek. Do misky prosejeme mouku, rozklepneme jedno vejce, přisypeme sůl, anýz. Přilijeme kvásek, zbylé mléko a vypracujeme tuhé těsto, které se nelepí na vařečku, ani na stěny misky. Těsto v misce přikryjeme a necháme na teplém místě vykynout.
-
2
Vykynuté těsto ještě na vále propracujeme a rozdělíme na 50 g kousky, vytvarujeme bochánky, necháme na vále ještě vykynout. Potom je rozválíme na 3 mm silné plátky, na které vidličkou nebo tupou stranou nože vytvarujeme mřížky.
-
3
Pokládáme na máslem vymazaný plech, potřeme rozkvedlaným vejcem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme přibližně 20 minut do růžova. Necháme na plechu vychladnout.