Vepřová pečeně s jablky a perníkem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 765 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 62 g
- Sodík 973 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 179 mg
- Draslík 98.2 mg
- Vláknina 3002.5 mg
- Vitamín A 3002.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.5 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 100.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřovou krkovici osolíme, opepříme, potřeme polovinou oleje, vložíme do pekáčku, podlijeme sklenicí vody a pečeme v troubě 45 minut. Mezitím pokrájíme cibuli nadrobno, perník nastrouháme, jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a dužinu rozkrájíme na plátky. Na zbytku oleje osmahneme v pánvi cibuli do zlatova, přidáme jablka, orestujeme, přisypeme perník, přidáme hořčici, smetanu, sůl, pepř podle chuti, promícháme, zjemníme kouskem másla a dusíme 15 minut.
-
2
Jablkovou směsí obložíme maso v pekáčku a dopečeme. Maso naporcujeme, upravíme na talíře, doplníme jablkovou směsí a podáváme.