Jablka vařená ve slivovici

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Jablka
  • 40 g Cukr krupice
  • 100 g Šlehačka ve spreji
  • 80 ml Pomerančová šťáva
  • 60 ml Slivovice
  • 40 plátek Mandle plátky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 229 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 1 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 93.7 mg
  • Vláknina 1980 mg
  • Vitamín A 1980 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a dužinu nakrájíme na kostičky. Nasypeme do rendlíku, zalijeme slivovicí, pomerančovou šťávou, přisypeme cukr a přivedeme k varu. Vaříme zvolna asi 10 minut, až začne šťáva trochu houstnout.

  • 2

    Jablka se šťávou rozdělíme do skleniček, ozdobíme šlehačkou, posypeme plátky mandlí a vychladlé podáváme.

Komentáře k receptu