Kakový dezert s pomerančovou příchutí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1.2 g Máslo čerstvé
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Cukr moučkový
  • 50 g Kakao
  • 200 ml Mléko polotučné
  • 10 ml Tresť pomerančová
  • 4 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 267 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 82 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 250.7 mg
  • Draslík 78.2 mg
  • Vláknina 477.5 mg
  • Vitamín A 477.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce vložíme žloutky, přisypeme cukr, a rozetřeme. Přidáme kakao, mouku, postupně přilijeme mléko a důkladně rozmícháme. Hrnec postavíme na oheň, za stálého míchání necháme zhoustnout.

  • 2

    Do odstavené směsi vmícháme sníh z bílků, zakápneme pomernačovou esencí, vlijeme do máslem vymazaných formiček, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 15 minut.

  • 3

    Dezerty podáváme horké přímo ve formičkách, doplníme pouze lžičku.

Komentáře k receptu