Čokoládové řezy s ořechovým krémem
Suroviny
- 60 g Máslo čerstvé
- 90 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 50 g Ořechy lískové
- 55 g Ořechy lískové
- 10 g Kypřicí prášek do pečiva
- 150 g Cukr moučkový
- 60 g Cukr moučkový
- 120 g Čokoláda mléčná
- 250 ml Mléko polotučné
- 125 ml Smetana 16% (pochoutková)
- 3 ks Vaječný žloutek slepičí
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 614 kcal
- Sacharidy 65 g
- Tuky 35 g
- Sodík 91 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 51 g
- Cholesterol 298.1 mg
- Draslík 404.7 mg
- Vláknina 5773.3 mg
- Vitamín A 5773.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.1 mg
- Vitamín E 3.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mísy vložíme měkké máslo, přidáme vejce, cukr, promícháme. Přisypeme mouku, špetku soli, kypřící prášek, mleté ořechy a přidáme roztavenou čokoládu. Vypracujeme těsto, tím naplníme formu, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 40 minut.
-
2
Do rendlíku vložíme žloutky, přidáme cukr, promícháme. Přisypeme mleté ořechy, zalijeme mlékem, smetanou a za stálého míchání zahříváme, až krém zhoustne. Odstavíme, necháme vychladnout.
-
3
Upečenou buchtu necháme vychladnout, nakrájíme na řezy, ozdobíme ořechovým krémem a podáváme.