Marinované fíky v portském vínu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 182 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 0 g
- Sodík 3 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 280.7 mg
- Vláknina 5800 mg
- Vitamín A 5800 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čerstvé fíky omyjeme a necháme okapat. V teflonové pánvi si rozpustíme 2 lžíce cukru na karamel. Přilijeme 2 dl portského vína a za stálého míchání rozvaříme cukr s vínem na hustou tekutinu. Fíky rozřízneme na poloviny a řezem je ponoříme do teplé tekutiny. Takto je necháme marinovat 2 hodiny.