Marinované fíky v portském vínu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 4 ks Fíky čerstvé
  • 2 dl Víno portské
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 182 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 3 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 280.7 mg
  • Vláknina 5800 mg
  • Vitamín A 5800 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čerstvé fíky omyjeme a necháme okapat. V teflonové pánvi si rozpustíme 2 lžíce cukru na karamel. Přilijeme 2 dl portského vína a za stálého míchání rozvaříme cukr s vínem na hustou tekutinu. Fíky rozřízneme na poloviny a řezem je ponoříme do teplé tekutiny. Takto je necháme marinovat 2 hodiny.

Komentáře k receptu