Francouzské máslo na zahuštění omáček
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 546 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 42 g
- Sodík 0 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 60 mg
- Draslík 0 mg
- Vláknina 3150 mg
- Vitamín A 3150 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 55.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V misce si utřeme 200 g másla, přidáme k němu hladkou mouku a důkladně směs prohněteme dohladka. Utvoříme váleček, který zabalíme do potravinářské fólie a dáme do chladničky.
-
2
Podle potřeby si z takto upraveného másla odkrojíme potřebné množství, které vmícháváme do vypečené šťávy. Tímto způsobem si připravíme dokonale sametovou omáčkou (např. k pečenému masu).
-
3
Připravený polotovar z másla se nazývá "francouzské máslo".