Telecí řízky se salátem z fazolí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 22 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 75 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 400 g Rajčata
  • 10 g Pažitka
  • 20 g Bazalka
  • 125 g Rukola
  • 400 g Fazole červené sterilované
  • 90 ml Olej olivový
  • 125 ml Vývar zeleninový
  • 60 ml Citronová šťáva
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 4 plátek Telecí kýta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 515 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 477 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 19.3 mg
  • Draslík 705.6 mg
  • Vláknina 16493.5 mg
  • Vitamín A 16493.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.4 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pažitku opláchneme a nasekáme na jemno. Česnek oloupeme, pokrájíme na malé kousky, rukolu a bazalku opláchneme, natrháme na kusy, rajčata nakrájíme na kostičky. 60 ml oleje smícháme s citronovou šťávou, česnekem a pažitkou. Rajčata smícháme s fazolemi, rukolou a bazalkou. Zalijeme dresinkem, osolíme a opepříme, maso poprášíme moukou.

  • 2

    Zbytek oleje rozpálíme, osmažíme na něm po dobu 4 minut maso, poté z pánve vyjmeme. Do pánve přilijeme vývar, přidáme máslo, necháme 2 minuty povařit. Maso servírujeme s fazolovým salátem, přelité máslovou omáčkou.

Komentáře k receptu