Hovězí maso s olivami a rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 10 g Petržel - nať
  • 75 g Olivy černé
  • 130 g Fazolové lusky zelené
  • 500 g Hovězí kýta
  • 130 g Hrášek mražený
  • 3.52 ml Olej rostlinný
  • 60 ml Ocet vinný červený
  • 2 kávová lžička Hořčice
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 2 ks Rajčata
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 406 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 332 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 72.5 mg
  • Draslík 1130.2 mg
  • Vláknina 10654.2 mg
  • Vitamín A 10654.2 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oloupeme a pokrájíme na menší kusy, dáme do hrnce s osolenou vodou, fazolky opláchneme. Česnek oloupeme a nakrájíme na drobné kousky. Chilli papričku pokrájíme na jemno, pažitku nasekáme.

  • 2

    Vodu s bramborami uvedeme k varu, vaříme 15 minut, poté přidáme fazolky a hrášek, dovaříme do měkka. Směs slijeme a dáme stranou. Maso osmažíme na 15 ml rozpáleného oleje po dobu 4 minut z každé strany, osolíme, opepříme. Vyjmeme z pánve a pokrájíme na nudličky. Zbylý olej, ocet hořčici, cukr a česnek smícháme dohromady. K bramborám s hráškem a fazolemi přimícháme chilli papričku, olivy, rajčata, petrželku a maso, servírujeme přelité připraveným dresinkem.

Komentáře k receptu