Kuřecí maso s rajčaty a zázvorem
Suroviny
- 60 g Cibule
- 750 g Kuřecí prsa
- 4 g Zázvor celý
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 30 ml Olej olivový
- 2 kávová lžička Hořčičné semínko
- 2 kávová lžička Fenyklová semínka
- 1 špetka Sůl
- 2 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Kmín celý
- 1 polévková lžíce Koriandr mletý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 338 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 14 g
- Sodík 429 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 120 mg
- Draslík 1059.2 mg
- Vláknina 4312.5 mg
- Vitamín A 4312.5 mg
- Vitamín B6 1.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso pokrájíme na menší kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Česnek prolisujeme. Zázvor oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle.
-
2
Třetinu oleje rozpálíme, přidáme maso a smažíme 4 minuty, poté vyjmeme z pánve a přilijeme do ní zbytek oleje. Vsypeme cibuli, česnek a zázvor a smažíme 3 minuty. Vmícháme kmín, koriandr, hořčičná a fenyklová semínka. Smažíme 1 minutu. Do směsi přidáme rajčata a kuřecí maso a na mírnějším plameni vaříme 12 minut. Osolíme a servírujeme horké.