Kuřecí maso s rajčaty a zázvorem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 750 g Kuřecí prsa
  • 4 g Zázvor celý
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 30 ml Olej olivový
  • 2 kávová lžička Hořčičné semínko
  • 2 kávová lžička Fenyklová semínka
  • 1 špetka Sůl
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Kmín celý
  • 1 polévková lžíce Koriandr mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 338 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 429 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 120 mg
  • Draslík 1059.2 mg
  • Vláknina 4312.5 mg
  • Vitamín A 4312.5 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso pokrájíme na menší kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Česnek prolisujeme. Zázvor oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle.

  • 2

    Třetinu oleje rozpálíme, přidáme maso a smažíme 4 minuty, poté vyjmeme z pánve a přilijeme do ní zbytek oleje. Vsypeme cibuli, česnek a zázvor a smažíme 3 minuty. Vmícháme kmín, koriandr, hořčičná a fenyklová semínka. Smažíme 1 minutu. Do směsi přidáme rajčata a kuřecí maso a na mírnějším plameni vaříme 12 minut. Osolíme a servírujeme horké.

Komentáře k receptu