Karbanátky z kuřecího masa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 23 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 90 g Olivy černé
  • 130 g Máslo čerstvé
  • 60 g Šalotka
  • 15 g Tymián čerstvý
  • 90 g Rukola
  • 8.25 ml Olej olivový
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 kg Kuřecí prsa
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 588 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 555 mg
  • Bílkoviny 55 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 199 mg
  • Draslík 1088.7 mg
  • Vláknina 3212.3 mg
  • Vitamín A 3212.3 mg
  • Vitamín B6 2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 37.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Česnek oloupeme a prolisujeme. Rukolu omyjeme, olivy rozmixujeme na kaši, smícháme s máslem a s česnekem. Směs zabalíme do alobalu a dáme ztuhnout do chladničky. Kuřecí maso umeleme, smícháme se šalvějí, šalotkou, tymiánem, osolíme a opepříme. Vytvarujeme 8 karbanátků.

  • 2

    Olej rozpálíme a karbanátky na něm osmažíme. Servírujeme s plátky olivového másla a rukolou.

Komentáře k receptu