Ryba v těstíčku z piva s koprovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 21 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 10 g Kopr čerstvý
  • 150 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 150 g Treska aljašská
  • 15 ml Citronová šťáva
  • 180 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 100 ml Majonéza
  • 2 kávová lžička Citronová kůra
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.2 l Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Kukuřičná krupice T 600
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 797 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 70 g
  • Sodík 208 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 13.9 mg
  • Draslík 181.1 mg
  • Vláknina 2895.3 mg
  • Vitamín A 2895.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.9 mg
  • Vitamín E 3.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kopr omyjeme, nasekáme na jemné kousky, majonézu smícháme s koprem, citronovou kůrou a šťávou, osolíme, opepříme. Pivo rozšleháme s moukou na řídké těsto. Kousky ryby poprášíme kukuřičnou moučkou, poté obalíme v těstě, přebytky těsta necháme okapat.

  • 2

    Obalenou rybu ihned osmažíme v rozpáleném oleji do zlatova. Porce ryby servírujeme s koprovou omáčkou, kterou jsme připravili z majonézy.

Komentáře k receptu