Slávky s česnekem a estragonem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 90 g Cibulka jarní
  • 15 g Tymián čerstvý
  • 30 ml Olej olivový
  • 350 ml Víno bílé
  • 250 ml Vývar zeleninový
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 2 kg Mušle slávky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 622 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 1789 mg
  • Bílkoviny 62 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 141.1 mg
  • Draslík 1846.8 mg
  • Vláknina 3542.3 mg
  • Vitamín A 3542.3 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 55.2 mg
  • Vitamín E 3.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibulky opláchneme a pokrájíme na kolečka. Slávky pečlivě omyjeme, poškozené mušle vyhodíme. Česnek oloupeme a prolisujeme. Estragon omyjeme a nasekáme.

  • 2

    Olej rozpálíme, přidáme česnek a cibulky a smažíme 2 minuty. Přilijeme vývar, víno a půlku estragonu. Uvedeme k varu a povaříme 10 minut. Přisypeme slávky a povaříme 3 minuty. Neotevřené mušle odstraníme. Šťávu osolíme a opepříme. Uvařené slávky servírujeme přelité šťávou z vaření, posypané zbylým estragonem.

Komentáře k receptu