Slávky s česnekem a estragonem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 622 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 20 g
- Sodík 1789 mg
- Bílkoviny 62 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 141.1 mg
- Draslík 1846.8 mg
- Vláknina 3542.3 mg
- Vitamín A 3542.3 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 55.2 mg
- Vitamín E 3.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibulky opláchneme a pokrájíme na kolečka. Slávky pečlivě omyjeme, poškozené mušle vyhodíme. Česnek oloupeme a prolisujeme. Estragon omyjeme a nasekáme.
-
2
Olej rozpálíme, přidáme česnek a cibulky a smažíme 2 minuty. Přilijeme vývar, víno a půlku estragonu. Uvedeme k varu a povaříme 10 minut. Přisypeme slávky a povaříme 3 minuty. Neotevřené mušle odstraníme. Šťávu osolíme a opepříme. Uvařené slávky servírujeme přelité šťávou z vaření, posypané zbylým estragonem.