Kuskus s tuňákem a zeleninou

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Kuskus
  • 60 g Cibule červená
  • 150 g Okurka salátová
  • 150 g Rajčata Cherry
  • 100 g Olivy černé
  • 400 g Tuňák ve vlastní šťávě
  • 20 g Petržel - nať
  • 300 ml Voda pitná
  • 60 ml Olej olivový
  • 50 ml Citronová šťáva
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 522 kcal
  • Sacharidy 56 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 295 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 56 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 326.8 mg
  • Vláknina 10214.8 mg
  • Vitamín A 10214.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.6 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme a pokrájíme na kolečka, okurku nakrájíme na plátky, rajčata rozpůlíme. Petrželku opláchneme a nasekáme najemno. Tuňáka slijeme a necháme okapat.

  • 2

    Kuskus zalijeme vroucí vodou a necháme přiklopené 10 minut bobtnat. Poté přimícháme cibuli, okurku, rajčata, tuňáka, olivy, petrželku, olej a citronovou šťávu. Osolíme a opepříme.

Komentáře k receptu