Pilaf s hrozinkami a játry

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 500 g Játra kuřecí
  • 90 g Cibulka jarní
  • 300 g Rýže loupaná
  • 90 g Hrozinky
  • 90 g Oříšky piniové
  • 10 g Petržel - nať
  • 10 g Máta
  • 15 ml Olej olivový
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Vývar drůbeží
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1111 kcal
  • Sacharidy 71 g
  • Tuky 181 g
  • Sodík 940 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 69 g
  • Cholesterol 440.3 mg
  • Draslík 592.2 mg
  • Vláknina 7285.2 mg
  • Vitamín A 7285.2 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.2 mg
  • Vitamín E 3.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Játra omyjeme a pokrájíme na menší kusy. Cibulku opláchneme a pokrájíme na kolečka. Petrželku a mátu opláchneme a nasekáme najemno.

  • 2

    Olej rozpálíme a osmažíme na něm po dobu 5 minut játra. Přisypeme cibulku a smažíme další 2 minuty. Přimícháme rýži a vývar a přiklopené vaříme 15 minut. Poté vmícháme piniové oříšky, hrozinky, petrželku a mátu. Osolíme a opepříme.

Komentáře k receptu