Rizoto se špenátem a slaninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 774 kcal
- Sacharidy 117 g
- Tuky 24 g
- Sodík 1596 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 111 g
- Cholesterol 23.2 mg
- Draslík 735.4 mg
- Vláknina 14145.2 mg
- Vitamín A 14145.2 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 71.3 mg
- Vitamín E 2.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Špenát opláchneme a necháme dobře okapat. Slaninu pokrájíme na drobné kostičky. Česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Pórek rozebereme na listy, dobře propláchneme a pokrájíme na nudličky. Sýr nastrouháme. Mátu omyjeme a nakrájíme na drobné kousky.
-
2
Olej rozpálíme, přidáme slaninu, česnek a pórek, smažíme 3 minuty. Přisypeme rýži a restujeme 2 minuty, poté podlijeme 125 ml vývaru a postup opakujeme vždy po vstřebání veškerého vývaru. S poslední dávkou vývaru přimícháme i hrášek a špenát. Osolíme, opepříme. Servírujeme posypané strouhaným sýrem.