Hrášková polévka s tyčinkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 332 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 18 g
- Sodík 1003 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 31.3 mg
- Draslík 381.5 mg
- Vláknina 12852.5 mg
- Vitamín A 12852.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 55.4 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 53.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Listové těsto rozválíme na tenký plát, ze kterého nařežeme nožem slabé tyčinky. Plech vysteleme papírem na pečení, na něj vyskládáme tyčinky z listového těsta, potřeme bílkem, posypeme celým kmínem, hrubozrnnou solí, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi čtvrt hodiny dozlatova.
-
2
Mladý hrášek nasypeme do hrnce, osolíme, opepříme, přidáme kousek cibule, kostku masoxu, zalijeme vodou a vaříme doměkka. Hrášek s cibulí scedíme, dáme do mixéru, přilijeme smetanu, 300 ml vývaru z hrášku, přisypeme petrželku, česnek a rozmixujeme dohladka.
-
3
Polévku nalijeme do misek a podáváme s upečenými tyčinkami.