Hrášková polévka s tyčinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Listové těsto
  • 400 g Hrášek
  • 8 g Kmín celý
  • 10 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 30 g Cibule
  • 30 g Petržel - nať
  • 600 ml Voda pitná
  • 200 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 ks Masox
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 332 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 1003 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 31.3 mg
  • Draslík 381.5 mg
  • Vláknina 12852.5 mg
  • Vitamín A 12852.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 55.4 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 53.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Listové těsto rozválíme na tenký plát, ze kterého nařežeme nožem slabé tyčinky. Plech vysteleme papírem na pečení, na něj vyskládáme tyčinky z listového těsta, potřeme bílkem, posypeme celým kmínem, hrubozrnnou solí, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi čtvrt hodiny dozlatova.

  • 2

    Mladý hrášek nasypeme do hrnce, osolíme, opepříme, přidáme kousek cibule, kostku masoxu, zalijeme vodou a vaříme doměkka. Hrášek s cibulí scedíme, dáme do mixéru, přilijeme smetanu, 300 ml vývaru z hrášku, přisypeme petrželku, česnek a rozmixujeme dohladka.

  • 3

    Polévku nalijeme do misek a podáváme s upečenými tyčinkami.

Komentáře k receptu