Konfitované zadní hovězí se zeleninou
Suroviny
- 600 g Hovězí maso zadní
- 300 g Celer bulvový
- 80 g Slanina vepřová
- 1.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý celý
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 ks Celer řapíkatý
- 1 ks Bobkový list
- 5 ks Nové koření celé
- 3 ks Cibule
- 10 stroužek Česnek
- 5 polévková lžíce Pepř 4 barev
- 1 polévková lžíce Tymián čerstvý
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 401 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 105 g
- Sodík 606 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 100.6 mg
- Draslík 440.5 mg
- Vláknina 13240.6 mg
- Vitamín A 13240.6 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zadní hovězí maso - tabulovou špičku - omyjeme, osušíme a odblaníme. Ale necháme tučnou část okraje, tu neodstraníme. Očistíme a omyjeme mrkev, celer a řapíkatý celer. Slaninu nakrájíme na proužky a zeleninu na tenké hranolky. Maso pomocí špikovací jehly prošpikujeme 1/2 pokrájené zeleniny a slaninou. Celý špalíček masa osolíme a hustě posypeme čerstvě pomletým pepřem 4 barev.
-
2
V hrnci si ohřejeme olivový olej na vyšší teplotu. Maso vložíme do oleje, přidáme omytý a osušený tymián a očištěné stroužky česneku. Přidáme ještě bobkový list, nové koření, celý pepř, očištěnou cibuli a zbylou zeleninu. Maso budeme konfitovat (vařit) dlouhou dobu, asi 3-4 hodiny při nízké teplotě 80°C.
-
3
Měkké, hotové maso vyjmeme z oleje a necháme okapat na papírové utěrce. Nakrájíme ho na plátky a servírujeme.