Salát z pomerančů a jahod
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 343 kcal
- Sacharidy 56 g
- Tuky 11 g
- Sodík 5 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 55 g
- Cholesterol 34.4 mg
- Draslík 785.3 mg
- Vláknina 19577 mg
- Vitamín A 19577 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 232 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z pomerančů oloupeme kůru, odstraníme bílou kůži a rozebereme je na dílky. Jednotlivé dílky oloupeme. Šťávu, která se uvolní při loupání, zachytíme do misky. Omyjeme jahody a pokrájíme je na poloviny.
-
2
Na talířky do vějíře naskládáme dílky pomeranče a jahod.
-
3
V misce si smícháme rum se šťávou vymačkanou z poloviny citronu a zachycenou pomerančovou šťávou a vložíme cukr. Promícháme, aby se cukr úplně rozpustil a zakapeme šťávou ovoce. Necháme 4 hodiny vychladit. Před podáváním posypeme ovoce nasekanými mátovými lístky.
-
4
Ušleháme v misce do tuha smetanu s vanilkovým cukrem a dochutíme ji pomerančovým likérem. Podáváme odděleně od salátu.