Bramborová kaše s kroupami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Kroupy ječné
  • 300 g Brambory
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 1 ks Cibule
  • 2 špetka Sůl
  • 2 stroužek Česnek
  • 5 dl Voda pitná
  • 7 dl Voda pitná
  • 0.5 dl Mléko plnotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 294 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 234 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 31.3 mg
  • Draslík 360.1 mg
  • Vláknina 7406.5 mg
  • Vitamín A 7406.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 107.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kroupy dobře promyjeme pod tekoucí vodou. Dáme je do rendlíku s 5 dl vody, ochutíme je solí a uvaříme. Vaříme je doměkka přibližně 60-80 minut. Měkké kroupy scedíme z přebytečné vody a necháme je zakryté. Očistíme česnek a cibuli a pokrájíme je nadrobno.

  • 2

    Oloupané brambory omyjeme, pokrájíme na kostky, dáme do hrnce, přilijeme 7 dl vody, přidáme sůl a uvaříme je doměkka. Uvařené brambory scedíme a prolisujeme přes síto. V pánvi si rozpálíme máslo, na něm zpěníme cibuli s česnekem. Přidáme kroupy, prolisované brambory, promícháme a ochutíme solí a majoránkou. Přidáme máslo, mléko a kaši vyšleháme. Podáváme ji teplou.

Komentáře k receptu