Koktejlová jablíčka v karamelu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 83 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 0 g
- Sodík 7 mg
- Bílkoviny 0 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 87.1 mg
- Vláknina 3211.3 mg
- Vitamín A 3211.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.4 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Malá koktejlová "baby jablíčka" omyjeme a osušíme. Stopky jim necháme. Do rendlíku si nalijeme 2 dl bílého kvalitního vína, přidáme 1 hřebíček, malý kousek celé skořice (0,5 lžičky), 0,3 badyánu a jablíčka ve víně povaříme 1 minutu. Vyjmeme je, vložíme do zapékací mísy, pokapeme citronovou šťávou, nahusto je posypeme třtinovým cukrem a pečeme v předehřáté troubě na 200 °C přibližně 15 minut, až zkaramelizují. Zkaramelizovaná jablíčka podáváme jako předkrm, přílohu nebo samostatně jako zákusek.