Kuře na pivu se žampiony
Suroviny
- 1200 g Kuře
- 250 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 200 ml Smetana 12% (konzumní)
- 50 ml Olej stolní
- 0.5 ks Citrony
- 5 ks Žampiony čerstvé
- 2 ks Šalotka
- 1 hrst Petržel - nať
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 l Vývar drůbeží
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1314 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 74 g
- Sodík 1077 mg
- Bílkoviny 73 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 258 mg
- Draslík 1891 mg
- Vláknina 7590.8 mg
- Vitamín A 7590.8 mg
- Vitamín B6 1.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.6 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 73.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuře naporcujeme a ochutíme solí a pepřem.
-
2
V kastrolu rozpálíme olej a kousky kuřete opečeme dohněda. Přidáme najemno nakrájenou šalotku, zalijeme pivem a svaříme cca na polovinu jeho množství. Poté kuře zalijeme do poloviny vývarem, zakryjeme a asi 30min podusíme. Přilijeme smetanu a povaříme ještě cca 1min.
-
3
Mezitím nakrájíme žampiony na plátky, rozpálíme máslo a žampiony zakápneme citronovou šťávou. Ochutíme solí a pepřem a orestujeme.
-
4
Kousky kuřete přemístíme do mísy. K žampionum přecedíme omáčku z kuřete. Promícháme a dochutíme solí a pepřem. Omáčkou přelijeme kuře, posypeme nasekanou petrželkou a podáváme.