Vepřové demi-glace - základ masových omáček

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 1220 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 170 g Celer bulvový
  • 200 g Cibule
  • 170 g Mrkev kořen
  • 200 g Slanina vepřová
  • 160 g Petržel kořen
  • 1.5 kávová lžička Pepř černý celý
  • 2 l Masový vývar
  • 7 dl Víno červené
  • 1 kg Kosti vepřové
  • 0.5 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1214 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 156 g
  • Sodík 4689 mg
  • Bílkoviny 114 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 317.5 mg
  • Draslík 2273.1 mg
  • Vláknina 10444.8 mg
  • Vitamín A 10444.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 59.1 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřové kosti z kotlety očistíme a dobře omyjeme. Mrkev, celer a petržel očistíme, omyjeme a pokrájíme na větší kousky. Uzenou slaninu pokrájíme na kostičky. Cibuli očistíme a nakrájíme na kostičky.

  • 2

    Ve větším hrnci rozehřejeme slaninu, na ni osmažíme kosti dozlatova. Poté je vyjmeme, na omastek přidáme kořenovou zeleninu, cibuli, promícháme a společně smažíme dozlatova. Přilijeme 7 dl červeného vína a 2 litry silného masového vývaru. Přidáme sůl, celý pepř a vývar přivedeme k varu. Poté ztlumíme teplotu a vývar budeme vařit tak, že bude pod poklicí jen lehce probublávat.

  • 3

    Základ masových omáček "demi-glace" vaříme pomalu 20 hodin. Poté jej scedíme a svaříme přibližně na 5-6 dl.

Komentáře k receptu