Vepřové demi-glace - základ masových omáček
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1214 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 156 g
- Sodík 4689 mg
- Bílkoviny 114 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 317.5 mg
- Draslík 2273.1 mg
- Vláknina 10444.8 mg
- Vitamín A 10444.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 59.1 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřové kosti z kotlety očistíme a dobře omyjeme. Mrkev, celer a petržel očistíme, omyjeme a pokrájíme na větší kousky. Uzenou slaninu pokrájíme na kostičky. Cibuli očistíme a nakrájíme na kostičky.
-
2
Ve větším hrnci rozehřejeme slaninu, na ni osmažíme kosti dozlatova. Poté je vyjmeme, na omastek přidáme kořenovou zeleninu, cibuli, promícháme a společně smažíme dozlatova. Přilijeme 7 dl červeného vína a 2 litry silného masového vývaru. Přidáme sůl, celý pepř a vývar přivedeme k varu. Poté ztlumíme teplotu a vývar budeme vařit tak, že bude pod poklicí jen lehce probublávat.
-
3
Základ masových omáček "demi-glace" vaříme pomalu 20 hodin. Poté jej scedíme a svaříme přibližně na 5-6 dl.