Omáčka ze švestkových povidel a červeného vína

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Povidla švestková
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 ks Cibule
  • 3 špetka Sůl
  • 3 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 2 dl Vývar drůbeží
  • 2 dl Víno madeira
  • 5 cl Slivovice
  • 2 polévková lžíce Perník
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 318 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 337 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 88.6 mg
  • Vláknina 1009.1 mg
  • Vitamín A 1009.1 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou cibuli drobně pokrájíme a v hrnci na rozehřátém másle ji zpěníme do růžova. Přilijeme silný čistý drůbeží vývar, kvalitní červené víno a přivedeme k varu. Poté za stálého míchání přidáme švestková povidla a pomalu je vaříme do doby, až se omáčka zredukuje o 1/3 objemu. Zahustíme jemně nastrouhaným perníkem, ochutíme solí (2 - 3 špetky), cukrem, pepřem a skořicí. Nakonec přilijeme 5 cl slivovice.

Komentáře k receptu