Hovězí vývar s bramborami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 78 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Hovězí maso přední
  • 60 ml Olej rostlinný
  • 80 ml Omáčka sojová - Tamari
  • 60 ml Víno Saké
  • 2 ks Brambory rané
  • 1 ks Cibule
  • 375 dl Granule dashi
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 442 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 1260 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 77.5 mg
  • Draslík 449.2 mg
  • Vláknina 1630 mg
  • Vitamín A 1630 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 2.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso dáme na 2 hodiny do ledničky, aby bylo částečně vymrzlé. Brambory omyjeme, oloupeme a namočíme na 20 minut do studené vody.

  • 2

    Vyndáme maso z chladničky a nakrájíme ho na větší nudličky. Maso promícháme s 1 lžící rostlinného a slunečnicového oleje.

  • 3

    Do větší pánve nalijeme zbytek rostlinného oleje a rozpálíme. Vhodíme na kostky nakrájené brambory a opečeme je ze všech stran asi 8-10 minut. Vyndáme je z pánve. Do té přidáme ještě olej, nakrájenou cibuli a smažíme 4 minuty. Přidáme je stranou k bramborám.

  • 4

    Na téže pánvi osmahneme vepřové maso. Smažíme asi 4 minuty.

  • 5

    Do pánve k masu přihodíme brambory s cibulí a přilijeme dashi, sójovou omáčku, saké a cukr. Snížíme teplotu a vaříme asi 40 minut, dokud maso i brambory nejsou měkké.

  • 6

    Podáváme v hlubších miskách .

Komentáře k receptu