Těstoviny Penne v pálivé omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Rajčata
  • 100 g Slanina vepřová
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 500 g Těstoviny penne
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Chilli paprička
  • 1 hrst Petržel kudrnka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.18 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 634 kcal
  • Sacharidy 98 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 488 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 26.6 mg
  • Draslík 433 mg
  • Vláknina 11510.2 mg
  • Vitamín A 11510.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Česnek oloupeme a prolisujeme. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Chilli papričky rozřízneme, odstraníme z nich semínka, opláchneme studenou vodou a najemno nasekáme. Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme a dužninu prolisujeme přes síto. Petrželku opláchneme studenou vodou a okapanou nasekáme najemno. Slaninu rozkrájíme na malé kousky.

  • 2

    Ve velké hlubší pánvi rozehřejeme máslo a krátce na něm osmažíme nakrájenou cibuli a slaninu. Pak přidáme prolisovaný česnek a rajčata s chilli papričkami, opepříme, osolíme a necháme pod pokličkou přibližně 10 minut za občasného míchání dusit.

  • 3

    V hrnci s mírně osolenou vařící vodou uvaříme doměkka těstoviny. Uvařené scedíme a promícháme společně s nakrájenou petrželkou s omáčkou v pánvi.

  • 4

    Podáváme posypané nastrouhaným sýrem.

Komentáře k receptu