Těstoviny Penne v pálivé omáčce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 634 kcal
- Sacharidy 98 g
- Tuky 17 g
- Sodík 488 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 26.6 mg
- Draslík 433 mg
- Vláknina 11510.2 mg
- Vitamín A 11510.2 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Česnek oloupeme a prolisujeme. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Chilli papričky rozřízneme, odstraníme z nich semínka, opláchneme studenou vodou a najemno nasekáme. Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme a dužninu prolisujeme přes síto. Petrželku opláchneme studenou vodou a okapanou nasekáme najemno. Slaninu rozkrájíme na malé kousky.
-
2
Ve velké hlubší pánvi rozehřejeme máslo a krátce na něm osmažíme nakrájenou cibuli a slaninu. Pak přidáme prolisovaný česnek a rajčata s chilli papričkami, opepříme, osolíme a necháme pod pokličkou přibližně 10 minut za občasného míchání dusit.
-
3
V hrnci s mírně osolenou vařící vodou uvaříme doměkka těstoviny. Uvařené scedíme a promícháme společně s nakrájenou petrželkou s omáčkou v pánvi.
-
4
Podáváme posypané nastrouhaným sýrem.