Těstoviny s pórkem ve smetanové omáčce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 610 kcal
- Sacharidy 90 g
- Tuky 20 g
- Sodík 344 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 88 g
- Cholesterol 36.5 mg
- Draslík 169.9 mg
- Vláknina 9908.7 mg
- Vitamín A 9908.7 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.8 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 55.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pórek očistíme, omyjeme studenou vodou a nakrájíme na kolečka.
-
2
Do hrnce s osolenou vařící vodou dáme vařit těstoviny.
-
3
Sýr nastrouháme najemno.
-
4
Ve větší hluboké pánvi ohřejeme 3 lžíce zeleninového vývaru. Pak v něm rozpustíme máslo a přidáme pórek. Do pánve přimícháme smetanu a ohříváme těsně pod bod varu. Směs dochutíme muškátovým oříškem, pepřem a solí.
-
5
Uvařené těstoviny slijeme a promícháme se směsí z pánve. Vše rozdělíme na servírovací talíře, posypeme nastrouhaným sýrem a podáváme.