Těstoviny s pórkem ve smetanové omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Sýr Parmezán
  • 400 g Těstoviny Fusilli
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Pórek
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 2 l Voda pitná
  • 1.5 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Vývar zeleninový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 610 kcal
  • Sacharidy 90 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 344 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 88 g
  • Cholesterol 36.5 mg
  • Draslík 169.9 mg
  • Vláknina 9908.7 mg
  • Vitamín A 9908.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.8 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 55.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pórek očistíme, omyjeme studenou vodou a nakrájíme na kolečka.

  • 2

    Do hrnce s osolenou vařící vodou dáme vařit těstoviny.

  • 3

    Sýr nastrouháme najemno.

  • 4

    Ve větší hluboké pánvi ohřejeme 3 lžíce zeleninového vývaru. Pak v něm rozpustíme máslo a přidáme pórek. Do pánve přimícháme smetanu a ohříváme těsně pod bod varu. Směs dochutíme muškátovým oříškem, pepřem a solí.

  • 5

    Uvařené těstoviny slijeme a promícháme se směsí z pánve. Vše rozdělíme na servírovací talíře, posypeme nastrouhaným sýrem a podáváme.

Komentáře k receptu